sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Yritys kirjoittaa päihteistä ja vallasta...

Yritys kirjoittaa päihteistä ja vallasta...


Eikö olekin näin, että työnantajaansa turhautunut palkkatyöntekijä kokee suurta vapauden tuntoa ja jopa kapinan ja vallankumouksen tuntoa kun koittaa se armoitettu palkkapäivä ja perjantai, jolloin voi käydä ostamassa perjantaipullon Alkosta. Miten kaikki se työ ja nöyryytys, riisto tuntuvat vain pieneltä arvelta jossain näkymättömissä, kun pääsee lämmittämään sähkösaunaa rivitalossa, istumaan kolmen neliön kokoiselle takapihalle tupakka huulessa ja koskenkorva lasissa. Juuri näin meidät pidetään ikeessä. Juuri näin orjat pidetään tunteessaan siitä, että ”heillä” on vapaus. Tosiasiassa juuri viinalla kontrolloidaan koko orjakansaa, alaluokkaa, tai työväestöä, käyttäköön tässä kukin itselleen sopivinta termiä. Tällä tavalla tulee valutetuksi kapina alas viemäristä huomaamattomasti ja älykkäästikin. Tässä on kapitalistisen yhteiskunnan ydin. Eriävät mielipiteet ja työtä tekevän sorretun luokan ajattelu kukistetaan tasaisella vaan tappavalla annoksella viinaa. Tässä kaiketi myös syy, miksi kannabista ei voida laillistaa. Syy ei piile pelossa psykoositapauksista, vaan siinä, että ihmiset edelleen pystyvät ajattelemaan kriittisesti, vaikka ovatkin polttaneen jatsitupakkaa koko illan...?!
Mikä taas on positiivista, alkoholin seurauksena myös kriittisyys parittelukumppania kohtaan laskee. En kai muuten olisi koskaan itse päässyt parittelemaan, ellei ”uhrini” olisi ollut päihtynyt ensimmäisen tapaamisen aikaan. Tästä seuraa kuitenkin myös toinen ajatus, nimittäin minä itse olen myös vähemmän kriittinen päihtyneenä ja lisäksi hajuaistini on täysin poissa pelistä naarasta valittaessa, kun ollaan ravintolassa ja ympäri päissään, aiemmin vielä tupakan savun ympäröimänä. Lopputulema on se, että kaikki ne luontaiset avut, joilla meidät on valjastettu, ovat poissa pelistä suurimmassa osassa nykyisiä parinmuodostustilanteita erilaisten kemiallisten aineiden johdosta. Mikäli uskoo, että luojalla tai muulla suuremmalla voimalla on jokin merkitys sille, mitä elämän aikana tapahtuu, tai että parinvalinta perustuisi esimerkiksi evolutiivisille voimille, on tämä nykyinen kemikaalien täyteinen elämäntapamme uskoakseni aiheuttanut tuollaisten asianhaarojen mitätöitymisen.
Nyt kun olen antanut asialle aikaa ja tilaa, olen päätynyt lopputulokseen, jossa alkoholin vaikutukset ovat välttämättömiä! Kansa pitääkin kahlita, kahvilla, teellä, lihansyönnillä ja/tai viinalla... millä hyvänsä, jotta kaikenmaailman jästipäät pidetään kurissa ja aisoissa. Ehdin hetken toivoa, että yhteiskunnassamme oltaisiin selvin päin, vaan tarkemmin ajateltuna, asiat taitavatkin olla näin aika hyvin..? Kai aiemminkin, bakkanaaleissa ja muissa, ihmiset hirvijahdin jälkeen joivat jotain esi -kiljua ja sitten raahasivat sen naaraan luolaansa? Asiat eivät ole juurikaan muuttuneet, osapuolten voimasuhteet ehkä vain vaihtuneet? Nyt meitä on vain paljon, paljon enemmän. Kilpailu kiihtyy, kunnes seinä tulee vastaan...

Toni Hautamäki
Turussa 24.5.2009
Kuvataiteen maisteri
Elonkerä ry:n hallitus
tonihau@suomi24.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti